Hannover/Hamburg, 18. studenog 2017.

Sudjelovanje hrvatskih tvrtki na sajmu Agritehnika u Hannoveru i predstavljanje grada Osijeka

U organizaciji Hrvatske gospodarske komore na Međunarodnom sajmu poljoprivredne mehanizacije Agritehnika, koji se od 12. do 18. studenog 2017. održao u Hannoveru,  predstavile su se hrvatske tvrtke  koje se bave proizvodnjom poljoprivredne mehanizacije, ali i grad Osijek kao važan centar poljoprivredne proizvodnje u Hrvatskoj. 

Gospodarski potencijali grada Osijeka predstavljeni su i u okviru okruglog stola, koji je u organizaciji Generalnog konzulata RH u Hamburgu i Trgovinske komore Hamburg održan u prostorijama komore 15. studenog 2017. Zamjenik gradonačelnika Boris Piližota predstavio je njemačkim sugovornicima mogućnosti suradnje na području poljoprivrede i turizma, pri čemu su posebno istaknuti potencijali na području individualnog, seoskog i biciklističkog turizma.

Na sajmu Agritehnika svoje proizvode predstavili su proizvođač poljoprivrednih i šumskih traktora Hittner d. o. o. iz Bjelovara, proizvođač hidraulične opreme za poljoprivrednu mehanizaciju Hidraulika Kutina d. d. iz Kutine, proizvođač poljoprivredne mehanizacije Megametal d. o. o. iz Nedelišća i proizvođač opruga POD d. o. o. iz Dežanovca te Klaster poljomehanizacije d. o. o. iz Osijeka.

Copyright (c) 1997.- 2018. Ministarstvo vanjskih i europskih poslova RH Sva prava pridržana