Bad Homburg, 24. rujna 2017.

Održan koncert u sjećanje na stotu obljetnicu rođenja hrvatsko-njemačke glazbenice Branke Musulin

Fotografija: Kulturkreis Taunus-Rhein-Main e.V.

Pod pokroviteljstvom Veleposlanstva RH u SRNj održan je u 24. rujna 2017. godine u Bad Homburgu v.d.Höhe koncert povodom sjećanja na stotu obljetnicu rođenja hrvatsko-njemačke glazbenice Branke Musulin.

Koncert je organizirao Kulturni krug Taunus-Rhein-Main e.V. na inicijativu njezinih bivših studenata, prof. Rolfa Kohlrauscha te prof. Sontraud Speidel i prof. Makiko Takeda-Herms, koje su i izvele klavirska djela F. Chopina i Mendelssohna uz pratnju komornog orkestra Frankfurt Strings.  Na koncertu je prisustvovalo oko 250 ljubitelja klasične glazbe, a kroz program je vodio glumac i kabaretist Michel Quast.

Pijanistica Branka Musulin rođena je 1917. godine u Zagrebu. Glasovir je diplomirala na Muzičkoj akademiji u Zagrebu  1936. godine, u klasi profesora Stančića.  Usavršavala se na École Normale de Musique u Parizu (Yvonne Lefébure, M. Long) i u Njemačkoj (Max Pauer). Nakon odlaska iz Zagreba, djelovala je u Dresdenu i Stuttgartu, a od 1958. godine Branka Musulin bila je profesorica glasovira na Visokoj glazbenoj školi u Frankfurtu. Nakon završetka studija afirmirala se kao pijanistica međunarodnog ugleda, koji je stekla nastupanjem u gotovo svim europskim zemljama. Bila je snažna glazbena individualnost, pijanistica tehničke perfekcije i odnjegovane muzikalnosti. Istaknula se interpretacijama djela J. S. Bacha, F. Chopina i W. A. Mozarta.

Copyright (c) 1997.- 2018. Ministarstvo vanjskih i europskih poslova RH Sva prava pridržana