Frankfurt, 01. veljače 2019.

Veleposlanik Grlić Radman dobitnik Globalne nagrade za javnu diplomaciju

Hrvatski veleposlanik Gordan Grlić Radman dobitnik je Globalne nagrade za javnu diplomaciju, koju ove godine prvi put dodjeljuju think tank Diplomatic Council i časopis Diplomat Magazine. Svečana ceremonija uručenja nagrade održana je 1. veljače 2019. u frankfurtskom hotelu Grandhotel Hessischer Hof.

Navedena nagrada predstavlja priznanje dosadašnjoj karijeri veleposlanika Grlića Radmana, s posebnim naglaskom na aktivnosti u okviru obnašanja dužnosti hrvatskog veleposlanika u Njemačkoj. U obrazloženju nagrade također se ukazuje na veleposlanikov doprinos jačanju prepoznatljivosti Hrvatske i njezine uloge u Europskoj uniji, kao i na rad veleposlanika Grlića Radmana kao predsjednika Dunavske komisije.

U okviru ceremonije uručenja, prigodne govore održali su predsjednik think tanka Diplomatic Council veleposlanik Heinrich Kreft i izdavačica časopisa Diplomat Magazine Mayelinne De Lara. Zahvaljujući se na nagradi, veleposlanik Grlić Radman osvrnuo se na aktualne prioritete rada Veleposlanstva RH u Berlinu, te izrazio zadovoljstvo zbog mogućnosti daljnjeg predstavljanja Hrvatske i njezinih vanjskopolitičkih prioriteta. Ceremoniju dodjele nagrade moderirala je glavna tajnica think tanka Diplomatic Council Thi Thai Hang Nguyen.