Berlin, 05. ožujka 2018.

Prezentacija istarske gastronomije u Berlinu

Turistička Zajednica Istarske županije, zajedno s istaknutim maslinarima, vinarima i kuharima, prezentirala je gastronomsku ponudu Istre na gastronomskoj manifestaciji Eat Berlin. Manifestacija ima za cilj prezentiranje raznih gastronomskih kretanja, ideja, proizvoda te zemalja berlinskoj publici. Tako je u sklopu festivala u berlinskom restoranu Rio Grande održana i istarska večera.

Tema večere bila je gastronomsko upoznavanje Istre te istarskih proizvoda poput vina, maslinovog ulja, mesa od boškarina i ribe. Večeru su otvorili veleposlanik Gordan Grlić Radman i direktor Predstavništva Hrvatske turističke zajednice u Njemačkoj Romeo Draghicchio, koji su pozdravili uzvanike i prezentirali razvoj hrvatske gastronomije zajedno s turističkom ponudom Hrvatske.

Uzvanici, njih 70, među kojima su bili i predstavnici medija te druge osobe koje su uključene u gastronomiju, uživalo je u meniju od pet sljedova kojeg je pripremio poznati kuhar Deniz Zembo. Giorgio Clai i Gianfranco Kozlović prezentirali su svoja vina, a Tedi i Sandi Chiavalon sorte svog maslinovog ulja koje se serviralo uz jela. (Izvor: Hrvatska turistička zajednica)