Wittichenau, 10. rujna 2019.

Ministar Grlić Radman posjetio njemačku Saveznu pokrajinu Sasku

Posljednjeg dana posjeta Saveznoj Republici Njemačkoj, u utorak,10.rujna 2019. godine, ministar vanjskih i europskih poslova Gordan Grlić Radman boravio je u Saveznoj pokrajini Saskoj, gdje je sudjelovao na Svetoj misi u crkvi Sv. Katarine u Ralbitzu, koju je koncelebrirao nadbiskup Nikola Eterović, apostolski nuncij u Njemačkoj.

Ministar je posjetio i grad Wittichenau, gdje se u Gradskoj vijećnici upisao u knjigu gostiju te  posjetio crkvu Uznesenja Blažene Djevice Marije u kojoj se nalazi grob  hrvatskog časnika Janka Šajatovića Krabata, kojega Nijemci slave kao značajnu povijesnu ličnost.

Ministar je prigodom boravka u Saskoj posjetio i tvrtku Krabat Milchwelt, u kojoj je u njegovu čast održan svečani prijem u organizaciji počasnog konzula RH u Saskoj, Petera Neumanna te uz nazočnost  predsjednika zemaljskog parlamenta Saske Matthiasa Rösslera, gradonačelnika grada Wittichenaua Markusa Poscha te zamjenika gradonačelnika grada Varaždina Zlatana Avara. Ministar je u prigodnom obraćanju istaknuo važnost daljnjeg produbljivanja odličnih odnosa Hrvatske i Njemačke kako na nacionalnoj, tako i na regionalnoj razini. Zahvalio je počasnom konzulu Neumannu i visokim uzvanicima Slobodne države Saske na svim aktivnostima koje poduzimaju na polju povezivanja naših dviju država.