Hannover, 05. travnja 2019.

Hrvatski izlagači na međunarodnom sajmu industrije i industrijske automatizacije Hannover Messe

I ove godine hrvatski izlagači predstavili su se, u organizaciji Hrvatske gospodarske komore, na najznačajnijem europskom međunarodnom sajmu industrije i industrijske automatizacije ,,Hannover Messe''. Ovaj poznati industrijski sajam, koji se ove godine održao od 1. do 5. travnja,  pokriva vrlo široko područje industrijskih aplikacija te je podijeljen na niz tematskih područja, koja uključuju industrijsku automatizaciju, robotiku, digitalne tvornice, aditivne tehnologije, energetiku, nanotehnologiju, površinsku zaštitu, istraživanje i razvoj te industrijske proizvode iz izrazito značajnog segmenta podugovaranja.

Na zajedničkom izložbenom prostoru,  svoje proizvode predstavili su sljedeći hrvatski proizvođači iz područja električne opreme: Dalekovod proizvodnja d.o.o. (proizvodnja opreme za dalekovode i druge metalne konstrukcije), Elka d.o.o. (proizvodnja električnih kabela), HELB d.o.o. (proizvodnja upravljačkih i razvodnih ormara za distribuciju električne energije, integracija sustava automatizacije te pružanje usluga montaže i puštanja u rad automatizacijskih sustava i energetskih postrojenja), Pro Integris d.o.o. (proizvodnja rješenja u automatizaciji elektroenergetskih postrojenja) i OMV Indoil d.o.o. (proizvodnja ventila za potrebe energetskog sektora, procesne industrije, brodogradnje, za vodni program i specijalnu off-shore primjenu). Međunarodnoj industrijskoj publici također su se predstavile tvrtke IMG Zagreb, d.o.o. (proizvodnja armatura za petrokemijsku industriju), EKO Međimurje d.d. (proizvodnja dijelova strojeva za građevinsku mehanizaciju te dijelova postrojenja za recikliranje i ostalih strojeva prema narudžbi kupca), Hladni val d.o.o. (proizvodnja uređaja za čišćenje suhim ledom),  TTK d.o.o. (proizvodnja industrijskih i brodskih parnih turbina, centrifugalnih pumpi za industriju i brodogradnju i cijevnih izmjenjivača topline), Klanjčić d.o.o. (proizvodnja ugostiteljske opreme, kućišta, kabineta i kontejnera za sustave za napajanje uređaja u komunikacijskoj mreži), Purić d.o.o. (ponuda rješenja, proizvoda i usluga u segmentima digitalizacije i robotike) te Culmena d.o.o. (razvoj naprednih rješenja i proizvoda za potrebe klijenta uz uvažavanje lean metodologiju).

Na sajmu je također samostalno izlagala i tvrtka KONČAR, u okviru čega je predstavniku tvrtke, predsjedniku Uprave Darinku Bagi, još jednom uručeno važno priznanje od strane predstavnika certifikacijske kuće TÜV NORD. Naime, u Zagrebu je 29. ožujka 2019. društvu KONČAR – Inženjering za energetiku i transport (KONČAR-KET) svečano uručen certifikat za sukladnost s međunarodno priznatim industrijskim standardom IEC 62443-2-4, čime je tvrtkina platforma za digitalizaciju automatiziranih elektroenergetskih sustava PROZA NET postala prvi sustav na svijetu koji je certificiran za kibernetičku sigurnost kritične infrastrukture.

Hrvatske proizvođače posjetili su i veleposlanik Gordan Grlić Radman i generalni konzul RH u Hamburgu Kristijan Tušek.