Berlin, 07. prosinca 2018.

Dodjela nagrada Njemačkog društva za kroatistiku i Veleposlanstva RH za najbolje sveučilišne završne radove

U Veleposlanstvu RH u Berlinu 7. prosinca 2018. godine održana je svečana dodjela nagrada dobitnicama ovogodišnjeg, drugog po redu natječaja Njemačkog društva za kroatistiku i Veleposlanstva RH u Berlinu za najbolje radove  studenata i mladih znanstvenika na teme iz hrvatske kulture i društva. Ovogodišnjim dobitnicama, Martini Perković, Johanni Beimdieke, Ani Valjan i Milici Sabo nagrade je uručio opunomoćeni ministar Ante Cicvarić.

Martina Perković i Johanna Beimdieke nagrađene su za najbolje završne radove na akademskom stupnju magistri, dok su Ana Valjan i Milica Sabo dobile nagradu za najbolje doktorske radove. Dodjela nagrada realizirana je uz potporu Središnjeg državnog ureda za Hrvate izvan RH.

U uvodnim obraćanjima, opunomoćeni ministar Ante Cicvarić, predsjednica Njemačkog društva za kroatistiku dr. sc. Marijana Erstić te član Povjerenstva za dodjelu nagrada prof. dr. Ludwig Steindorff  predstavili su povijest natječaja i njegovo značenje, a nagrađeni radovi predstavljeni su putem kraćih izlaganja dobitnica.

Prva dodjela nagrada Njemačkog društva za kroatistiku i Veleposlanstva RH u Berlinu održana je 2016. godine, a namjera je organizatora da se najbolji završni sveučilišni radovi nastali na njemačkim sveučilištima na teme iz hrvatske kulture i društva nagrađuju svake dvije godine.

Fotografija: Hrvatski glas Berlina/Aleksandra Brnetić